Πρόστιμο- μαμούθ 350.000 ευρώ σε νοσοκομείο για αυτοκτονία ασθενούς

Ο άτυχος άνδρας πήδηξε από τον τρίτο όροφο

Πρόστιμο- μαμούθ 350.000 ευρώ σε νοσοκομείο για αυτοκτονία ασθενούς

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση διοικητικού εφετείου και επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ στην μητέρα (150.000 ευρώ) και τον αδελφό (50.000 ευρώ) ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης επειδή νοσηλευόμενος αυτοκτόνησε πηδώντας από τον τρίτο όροφο νοσοκομείου.

Ο νέος εισήχθη το 1998 σε νοσοκομείο ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας και έγινε στα χέρια του επέμβαση συρραφής. Μεταφέρθηκε στον τρίτο όροφο και επρόκειτο να διακομιστεί την επομένη στο Αιγηνείτειο για συνέχιση της νοσηλείας. Ενώ γινόταν η σχετική προετοιμασία, κινήθηκε ξαφνικά προς τον εξώστη και πήδησε στο κενό.

Σύμφωνα με την απόφαση δεν ελήφθησαν τα ενδεδειγμένα μέτρα φύλαξης και νοσηλείας του καθώς παρά το ιστορικό ψυχιατρικής του πάθησης και επανειλημμένων αποπειρών αυτοκτονίας που γνώριζε το νοσοκομείο, τοποθετήθηκε στον τρίτο όροφο, χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης που είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει το νοσοκομείο,καθώς, εκείνη την ώρα, δεν βρισκόταν παρών στο θάλαμο το νοσηλευτικό προσωπικό κατά παράβαση των υποχρεώσεων του ενώ είχαν αφαιρεθεί το προστατευτικό κιγκλίδωμα και οι καθετήρες, γεγονός που διευκόλυνε την απόπειρα.

Κατά την απόφαση, η στάση αυτή του προσωπικού που ήταν επιφορτισμένο με ιδιαίτερο καθήκον φυλαξής του, συνιστά παράβαση της υποχρέωσης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τα δεδομένα της κοινής πείρας για να αποτραπεί η αυτοκτονία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top