Διαρρήκτες είχαν ρημάξει την Πρέβεζα!

Μια σπείρα από 3 άτομα-Βρέθηκαν στην κατοχή τους κοσμήματα

​Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, τριμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εκμεταλλευόμενα την απουσία των ανθρώπων από τα σπίτια τους, έμπαιναν και αφαιρούσαν χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32,28 και 24 ετών που είναι μέλη της σπείρας, με τις κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και παραβάσεων της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων:

διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων σε οικίες όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

• προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και φθορές ενώ δε δίσταζαν να διαρρήξουν διαδοχικά γειτονικά σπίτια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

• τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα χωριά Θέμελο, Σταυροχώρι, Κορώνη, Κορυφούλα και Άνω Δεσποτικά.

προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν , που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές, είδη ρουχισμού, εργαλεία και άλλα αντικείμενα ενώ σε μία περίπτωση αφαιρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρ��ς δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει είκοσι τέσσερις (24) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους και σε δύο διαρρήξεις καταστημάτων (καφενεία).

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top