Έφτασε το πλοίο φορτωμένο με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη!

Συνεχίζουν την απεργία οι ναυτεργάτες

Έφτασε το πλοίο φορτωμένο με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη!

​Νωρίς το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο Festos Palace μεταφέροντας περίπου 100 φορτηγά με κηπευτικά από την Μεσαρά και την Ιεράπετρα.

Το πλοίο έδεσε στην προβλήτα που δένουν τα κρουαζιερόπλοια ενώ στην περιοχή υπήρχαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - άνευ λόγου όπως αποδείχθηκε - καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ δεν προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκφόρτωση αφού το πλήρωμα του πλοίου εργάστηκε για την μεταφορά των προϊόντων.

Το φόρτωμα του πλοίου ξεκίνησε από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής κάτω από την ισχυρή πίεση των παραγωγών.

Η απεργία, ωστόσο συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η οποία - προς το παρόν - ισχύει μέχρι τις 6 το πρωί της Τετ��ρτης.

Ωστόσο, οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων που τούς οφείλουν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, που συναντήθηκε με τους ακτοπλόους την Κυριακή, σκοπεύει να επαναλάβει την πρόσκλησή του προς την ΠΝΟ για διάλογο τη Δευτέρα, καθώς την Κυριακή οι ναυτεργάτες αρνήθηκαν να προσέλθουν στη συνάντηση.

Οι ακτοπλόοι δεν απέρριψαν την προτροπή του υπουργού για έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ωστόσο επισήμαναν την δυσχερή οικονομική θέση τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top