Τι λέει η Αστυνομία για τις φωτογραφίες των «4» με χτυπήματα

Και πολιτική αντιπαράθεση για τους συλληφθέντες στο Βελβεντό

Τι λέει η Αστυνομία για τις φωτογραφίες των «4» με χτυπήματα

Το ότι ασκήθηκε η απολύτως αναγκαία και επιτρεπτά δικονομική σωματική βία υποστηρίζει η Αστυνομία, δίνοντας εξηγήσεις για την βία που ασκήθηκε κατά των τέσσάρων συλληφθένων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών των συλληφθέντων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι «4» φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία επισημαίνει: «κατά τη διάρκεια σύλληψης τριών δραστών που έφεραν βαρύ οπλισμό και καταδιώκονταν για δύο ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει το πρωί της 01-02-2013 στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και για αρπαγή ενός ατόμου, επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο αποτελεσματικός αφοπλισμός αυτών και η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα απολύτως αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για την αυτοπροστασία των αστυνομικών και για τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η επιχείρηση σύλληψης εξελίχθηκε στο κεντρικότερο και πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Βέροιας και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Και πολιτική αντιπαράθεση

Για «άγρια κακοποίηση» και «βασανισμούς κρατουμένων» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες», απάντησε το υπουργείο και έκανε λόγο για «ισοπεδωτικές γενικεύσεις».

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ., Σπ. Λυκούδης και πρόσθεσε: «η τρομοκρατία είναι εχθρός της κοινωνίας και η Δημοκρατία πρέπει να την αποκρούσει αποφασιστικά. Η Δημοκρατία, όμως, δεν εκδικείται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top