Στη δίκη των Πυρήνων αύριο οι 2 συλληφθέντες - Βρέθηκε σε γιάφκα το DNΑ του Ρωμανού

«Καθαρά τα όπλα» σύμφωνα με τη βαλλιστική της αστυνομίας

Στη δίκη των Πυρήνων αύριο οι 2 συλληφθέντες - Βρέθηκε σε γιάφκα το DNΑ του Ρωμανού

Πρώτη ανάρτηση: 3/2/2013 - 16.00

Λίγο μετά τις 18.00 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι δύο εκ των συλληφθέντων της ληστείας της Κοζάνης, οι οποίοι καταζητούνταν για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο Ιωάννης Μιχαηλίδης (ο γνωστός και ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος») και ο Δημήτρης Πολίτης.

download (1).jpg
Οι δύο νεαροί παρέμειναν μόλις 20 λεπτά στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών ο οποίος εκτέλεσε τα δύο εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος τους. Απέξω, βρισκόταν ένα μικρό πλήθος υποστηρικτών τους που φώναζαν συνθήματα υπέρ τους: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά».

02022013-mixailidis.jpg02022013-politis.jpg

Οι δύο νεαροί δεν χρειάστηκε να απολογηθούν καθώς ήδη έχουν παραπεμφθεί στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες για τη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Δηλαδή, θα διανυκτερεύσουν μαζί με τους άλλους δύο στη ΓΑΔΑ σήμερα και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στο ακροατήριο για τη δίκη, στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Την Τρίτη, εξάλλου, θα μεταφερθούν και οι 4 συλληφθέντες στην Κοζάνη όπου πρέπει να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί στον ανακριτή για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

02022013-romanos.jpg02022013-mpourzoukos.jpg

Όπως σας αναφέραμε νωρίτερα, οι 4 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη ΓΑΔΑ από την Κοζάνη, με συγγενείς τους να διαμαρτύρονται για τα κτυπήματα που είχαν δεχθεί στο πρόσωπο. Η Αστυνομία απάντησε πως τα όποια κτυπήματα οφείλονται στη δυναμική επιχείρηση σύλληψής τους κατά την οποία προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Αποτυπώματα ενός εκ των συλληφθέντων σε γιάφκες των «Πυρήνων»

Με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε δύο γιάφκες της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα ενός εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, του Νίκου Ρωμανού.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τα δακτυλικά αποτυπώματα του τρίτου συλληφθέντος συμπίπτουν με εκείνα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, καθώς και σε αντικείμενα – πειστήρια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο.

Όπως σας αναφέραμε πιο πάνω, σε βάρος άλλων δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν εάν θα ταυτιστούν με παλαιότερα ευρήματα και τα αποτυπώματα ή το DNA του τέταρτου συλληφθέντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top