Για μία ώρα κλείνουν την Εγνατία οι αγρότες!

"Ζεσταίνουν" τις μηχανές τους όλο και περισσότεροι-Κινητοποίηση και στις Σέρρες

Για μία ώρα κλείνουν την Εγνατία οι αγρότες!

Κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Σερρών- Καβάλας, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, προγραμματίζουν την Κυριακή οι Σερραίοι αγρότες, από τις 12.00 μέχρι και 01.00 μετά το μεσημέρι.

Οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο πεζοί, χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα οποία θα μείνουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού.

Στο μεταξύ, στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας παραμένουν οι αγρότες, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ στις Εθνικές Οδούς, χωρίς, προς το παρόν, να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

«Ζεστές» κρατάνε τις μηχανές των τρακτέρ τους οι Σερραίοι αγρότες οι οποίοι τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους, στην κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από το δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής Οδού Σερρών- Καβάλας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Στην Πελοπόννησο αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην Αργολίδα παραμένει το μπλόκο στο Μάνεση ενώ στη Μεσσηνία την Κυριακή, στις 13.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί Παμμε��σηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι.

Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαία είναι δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της Εθνικής Οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.


Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top