Διαβάστε στο star.gr: Ποιος είναι το «τοξοβόλος του Συντάγματος» που συνελήφθη για τρομοκρατία

Είχε συλληφθεί & αφεθεί ελεύθερος 2 φορές – Η φωτό που έκανε το γύρο του κόσμου

Διαβάστε στο star.gr: Ποιος είναι το «τοξοβόλος του Συντάγματος» που συνελήφθη για τρομοκρατία

Γνώριμος των αστυνομικών αρχών είναι ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Πρόκειται για τον νεαρό, ο οποίος συνελήφθη στο παρελθόν να στοχεύει με τόξο τη Βουλή. Είναι ο Ιώαννης Μιχαηλίδης.

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν οι αστυνομικοί, στη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα, έκαναν μία -σχεδόν- χειρουργική επέμβαση και συνέλαβαν έναν νεαρό.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο νεαρός κυκλοφορούσε με άνεση ανάμεσα στους διαδηλωτές, κρατώντας τόξο στα χέρια του. Κάποια στιγμή, έβγαλε ένα βέλος από την φαρέτρα και σημάδεψε τη Βουλή.

Το στιγμιότυπο κατέγραψαν κάμερες και φωτογραφικοί φακοί και οι εικόνες με τον Τοξοβόλο της Πλατείας Συντάγματος έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και με τα πλάνα από την μεταφορά του σε κλούβα της αστυνομίας, μέσα από το προαύλιο της Βουλής.

Ο νεαρός που καταζητούνταν για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν, και τις δύο, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο επονομαζόμενος Τοξοβόλος του Συντάγματος φέρεται από τους αστυνομικούς ως ύποπτος και για τη φονική ληστεία της Πάρου. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με επιστολή που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Ο φάκελος του όμως είναι αρκετά… πλούσιος καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι συμμετείχε και στην συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, όταν δύο άτομα αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τότε είχε συλληφθεί ένα άτομο με την κατηγορία της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς. Το δεύτερο που διέφυγε οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ήταν ο επονομαζόμενος Τοξοβόλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top