Διαφωνία α��ακριτή-εισαγγελέα για τον δεύτερο ύποπτο στην υπόθεση της Marfin

Συνεδριάζει το δικαστικό συμβούλιο

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον δεύτερο ύποπτο στην υπόθεση της Marfin

Αντίθετες ήταν οι γνώμες ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι του 30χρονου κατηγορούμενου για τον εμπρησμό στην τράπεζα Marfin στις 5 Μαϊου 2010, μετά την απολογία του.

Η διαφωνία που προέκυψε ήταν για το κατά πόσο θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος. Τελικά το θέμα θα λυθεί από το δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελέας έκρινε επαρκή τα στοιχεία της δικογραφίας και ζήτησε την προφυλάκισή του, ενώ ο ανακριτής θεώρησε ότι οι καταθέσεις και το φωτογραφικό υλικό δεν επαρκούν για να κρατηθεί προσωρινά και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και που περιλαμβάνουν και τις ανθρωποκτονίες των τριών υπάλληλων της τράπεζας.

Υποστηρίζει ότι την επίμαχη μέρα και ώρα ήταν στην Ομόνοια και ότι δεν φορούσε τα ρούχα που εικονίζονται σε φωτογραφίες του δράστη με καλυμμένο πρόσωπο, που διαθέτει η αστυνομία, ενώ τονίζει ότι στη δικογραφία υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από διάφορες κάμερες που τον εικονίζουν με ακάλυπτο πρόσωπο και τα ρούχα που πράγματι φορούσε.

Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος ο πρώτος ύποπτος, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο που αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που, όπως διευκρινίστηκε, αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» που είχε προηγηθεί της Marfin.

Στον κατηγορούμενο, που είναι 32 ετών ομογενής από το Καζακστάν, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 32χρονος αρχικά αναγνωρίστηκε από υπάλληλο του βιβλιοπωλείου να έχει ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, με βάση φωτογραφίες της αστυνομίας από το πλήθος των διαδηλωτών. Στην συνέχεια, όμως, όταν στον εν λόγω υπάλληλο επιδείχθηκαν φωτογραφίες του 32χρονου κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top