Τι είπε στην απολογία του ο Κώστας Γουρνάς του Επαναστατικού Αγώνα

Συνεχίστηκε η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Τι είπε στην απολογία του ο Κώστας Γουρνάς του Επαναστατικού Αγώνα
Απολογήθηκε ο τρίτος από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος δήλωσε ότι η οργάνωση «άφησε παρακαταθήκη και εφόδια σε παλαιούς και νέους αγωνιστές».

Με την απολογία συνεχίστηκε η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο 32χρονος κατηγορούμενος, που θεωρείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκ των επικεφαλής της οργάνωσης, επανέλαβε, στο δικαστήριο ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αποδέχεται ή ομολογεί τη συμμετοχή του στην οργάνωση. «Αν ήθελα, θα το είχα κάνει πολύ νωρίτερα», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο Κ. Γουρνάς, εκτός του ίδιου και των συγκατηγορουμένων του Ν. Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, οι υπόλοιποι που δικάζονται για την οργάνωση δεν έχουν καμία σχέση ενώ, ειδικά αναφέρθηκε στη συγκατηγορουμένη και σύζυγό του, Μαρί Μπεραχά: «Το να κάθεται η γυναίκα μου δίπλα μου σε αυτές τις καρέκλες ήταν ειλικρινά το μόνο που δεν μπορούσα να φανταστώ». Υπογράμμισε επίσης ότι η σύζυγός του δεν γνώριζε πως εκείνος ήταν μέλος της οργάνωσης.

Ο Κ. Γουρνάς, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, ανέφερε ακόμη ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» κληροδότησε «πλούσια πολιτική σκέψη, η οποία προσφέρει πολλά εφόδια για παλαιούς και νεότερους αγωνιστές», καθώς και ότι η οργάνωση αφήνει μία παρακαταθήκη που αφορά τη «στρατηγική, τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα, την ιστορία των μελών της και τη σοβαρότητά της».

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του ο Κ. Γουρνάς ζήτησε από τους δικαστές να αναλάβουν και αυτοί τις «πολιτικές ευθύνες για την απόφασή τους» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν έχετε θάρρος να υπερβείτε τα κελεύσματα της Αντιτρομοκρατικής ή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τότε οι λοιποί συγκατηγορούμενοί μου θα πρέπει να πάνε σπίτια τους».

Η δίκη θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις απολογίες των υπόλοιπων πέντε κατηγορουμένων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top