Ανδροκρατούμενες οι διευθυντικές θέσεις

Δείτε τα αποτελέσματα νέας έρευνας, που "ρίχνουν" τις γυναίκες

Πιο μορφωμένοι από τους προκατόχους τους, αλλά… άντρες ως επί το πλείστον είναι η τάση στις θέσεις των διευθυντικών συμβούλων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα, στην οποία εξετάστηκαν οι αλλαγές των CEO που παρουσιάστηκαν στις 200 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατά το οικονομικό έτος το οποίο τελείωσε το Δεκέμβριο του 2011, τις θέσεις διευθυνόντων συμβούλων (CEO) στις ελληνικές επιχειρήσεις καταλαμβάνουν νεότεροι και περισσότερο εκπαιδευμένοι από αυτούς τους οποίους αντικαθιστούν.

Ωστόσο, σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι CEO είναι άνδρες. Από τους 200 οργανισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα της Delloitte σε συνεργασία με την Hellastat μόνο το 2,5% διαθέτει γυναίκα CEO και όταν αυτό συμβαίνει, παρατηρείται κυρίως σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Τέλος, η τάση όσον αφορά στην ηλικία των CEO είναι "να μικραίνουν", αφού ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 58 έτη όμως η μέση ηλικία των νέων CEO είναι τα 49 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top