Πρωτότυπη ιδέα για τα σκουπίδια από δύο Καλαματιανούς

Δίκτυο κομποστοποίησης σκουπιδιών

Δύο νέα παιδιά από την Καλαμάτα ο 23χρονος Γιάννης Μουργής, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, και ο 24χρονος Κωνστα��τίνος Κουλοχέρης, φοιτητής Δημοσιογραφίας σήμερα στο Λονδίνο, είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για τη σύσταση δικτύου κομποστοποίησης σκουπιδιών.

Αυτό το δίκτυο οραματίζονται ότι θα καλύπτει όλη την Πελοπόννησο, όμως η διαδικασία θα γίνεται σε επίπεδο γειτονιάς, θα υπάρχει δηλαδή ένας κομποστοποιητής για δέκα οικογένειες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σκουπίδια αποτελούν μείζον πρόβλημα στη μεσσηνιακή πόλη, καθώς μεταφέρονταν στην περίφημη τοποθεσία Μαραθόλακκα στον Ταΰγετο, επί πολλά έτη. Σύμφωνα με γεωλογικές μελέτες, ο Ταΰγετος είναι η πλέον ακατάλληλη επιλογή, αφού το υπέδαφος είναι πορώδες, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το σύστημα υδροδότησης της πόλης όσο και τον ποταμό Νέδοντα. Για τους παραπάνω λόγους σχηματίστηκαν κινήσεις πολιτών που διεκδίκησαν το κλείσιμο της χωματερής και την εξεύρεση λύσης στο χρόνιο πρόβλημα.

Φώτο από Καθημερινή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top