Απίστευτος γολγοθάς: Δεν την εγχειρίζουν επειδή φοβούνται ότι θα τους «μείνει» στα χέρια

Επί δύο χρόνια ζούσε έναν εφιάλτη- Η κατάσταση της επιδεινώθηκε

Απίστευτος γολγοθάς: Δεν την εγχειρίζουν επειδή φοβούνται ότι θα τους «μείνει» στα χέρια

Έναν απίστευτο γολγοθά ανεβαίνει δύο χρόνια τώρα μια 54χρονη γυναίκα από την Κύπρο. Το μαρτύριό της άρχισε όταν απευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθεί σε εξετάσεις και επέμβαση, αφού πάσχει από χρονιαία θρόμβωση στα πόδια.

Μετά από δύο χρόνια, ο γιατρός του Γ. Νοσοκομείου την ενημέρ��σε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να την εγχειρίσει, αφού «είναι υπέρβαρη και φοβάται μην του μείνει κάτω από το μαχαίρι».

Η ασθενής απευθύνθηκε τελικά σε ιδιωτική κλινική, όπου μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, αφού το βάρος της δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία της.

Ευτυχώς λύση βρέθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υγείας της όμως πέρασαν δύο χρόνια έτσι, επειδή κάποιοι δεν αναλάμβαναν την ευθύνη να την εγχειρήσουν, κάτι που φυσικά επιβάρυνε την υγεία της!

Όπως εξομολογείται η 54χρονη, την μεταχειρίστηκαν σαν «σβούρα» στέλνοντας την από το ένα τμήμα στο άλλο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Καταγγέλλει επίσης ότι μετά από τεράστιες προσπάθειες και αφού εξασφάλισε ραντεβού για εγχείρηση μετά από ένα χρόνο, ο γιατρός που θα διενεργούσε την επέμβαση την έστειλε σπίτι της «να ξεκουραστεί», πετώντας της τον φάκελο, όπως η ίδια ισχυρίζεται, κατάμουτρα.

Αφού πέρασαν δύο χρόνια η 54χρονη κλήθηκε εκ νέου από το Γενικό Νοσοκομείο για την πολυσυζητημένη επέμβαση. Εξασφάλισε νέο ραντεβού, όπως αναφέρει και μετέβη στο δωμάτιο όπου θα γινόταν η απαιτούμενη προεργασία για την εγχείρηση. Έκπληκτη ενημερώθηκε από τον γιατρό ότι τελικά το κρεβάτι που προοριζόταν για αυτήν δεν ήταν διαθέσιμο και την έδιωξαν.

«Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με έστελναν από τον ένα όροφο στον άλλο, η γραμματεία μου έκλεισε ραντεβού και ο γιατρός με έδιωχνε, μου είπε ότι εδώ δεν είναι ξενοδοχείο. Ήμουν όλη μέρα στο νοσοκομείο και τους περίμενα να συνεννοηθούν για την επέμβαση. Ο ένας μου έκλεινε ραντεβού και ο άλλος με έδιωχνε», καταγγέλλει η ασθενής.

Στη συνέχεια την κάλεσαν ξανά, μετέβη στο νοσοκομείο, όπως και τις προηγούμενες, φορές για να λάβει την απάντηση από τον γιατρό, ότι «είσαι υπέρβαρη και δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να σε εγχειρήσω γιατί φοβάμαι ότι θα μου μείνεις κάτω από το μαχαίρι».

Έξαλλή και απογοητευμένη από την μεταχείριση, η 54χρονη αποτάθηκε σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθεί στην επέμβαση. Ο γιατρός της κλινικής, αφού άκουσε το ιστορικό, την υπέβαλε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν το βάρος της ενδέχεται να προκαλέσει οποιαδήποτε επιπλοκή στην εγχείρηση ή τη μετεγχειρητική περίοδο. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων κατέδειξε, σύμφωνα με την ίδια, ότι το γεγονός πως ήταν υπέρβαρη δεν αποτελούσε πρόβλημα αφού δεν επηρεάζει ούτε την καρδία, ούτε κάποιο άλλο ζωτικό της όργανο.

Σημειώνεται ότι η 54χρονη υποβαστάζεται και περπατά με τη βοήθεια ορθοστάτη, αφού η κατάσταση της έχει επιδεινωθεί.

Για την υπόθεση, ενήμερη είναι και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Στέλλα Κυριακίδου, η οποία μάλιστα καλεί το Νοσοκομείο, στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα επίσπευσης της επέμβασης, το περιστατικό να σταλεί ιδιωτικά και να καλυφθούν κάποια έξοδα από το δημόσιο. «Τίθεται θέμα ποιότητας ζωής, αφού η ασθενής αναγκάζεται να περπατά, όπως η ίδια υποστηρίζει, με τη βοήθεια ορθοστάτη», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top