Ένα βιβλίο για τα παιδιά της «Ελπίδας»

Το «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» της Λίζας Πενθερουδάκη

Ένα βιβλίο για τα παιδιά της «Ελπίδας»
Ιστορίες, όμορφες… Παραμύθια που μιλούν στις καρδιές όλων… Η αγάπη, η φιλία, η προσφορά, η αλληλεγγύη, η Ελπίδα… ζωντανεύουν μέσα από το βιβλίο της Λίζας Πενθερουδάκη «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα.».

Ένα βιβλίο που τα παραμύθια του, εικονογράφησαν τα παιδιά του τρίτου δημοτικού Τοσιτσείου Αρσακείου Εκάλης και τα έσοδα από τις πωλήσεις, θα διατεθούν στο σύλλογο «Ελπίδα».

«Με πολλή χαρά έχουμε σήμερα κοντά μας τη συγγραφέα αλλά και τους μικρούς ταλαντούχους εικονογράφους, τα παιδιά που με διάθεση, και φροντίδα, διέθεσαν απλόχερα από το πλούσιο απόθεμα της νεανικής καρδιάς τους, χρόνο αγάπη για να δώσουν χρώμα και σχήμα στην έμπνευση και στο λόγο της κυρίας Πενθερουδάκη. Τους αξίζουν όλα μπράβο και ένα τεράστιο ευχαριστώ γι αυτή την προσφορά. Μια προσφορά από παιδιά σε παιδιά που στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα ελπίδας και αγάπης όπως και ένα μοναδικό παράδειγμα αλληλεγγύης» σημείωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τον σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ” και προσωπικά την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που δέχθηκε την προσφορά μου να συμβάλλω στο τόσο σημαντικό και ξεχωριστό έργο της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διευθύντρια που μου εμπιστεύθηκε τις καρδιές των μαθητών για να αφηγηθώ τις μικρές μου ιστορίες γραμμένες από βαθιά αγάπη για τα παιδιά.» ανέφερε η κυρία Λίζα Πενθερουδάκη.

Η συγγραφέας πριν από την έκδοση του βιβλίου ζήτησε από τους μαθητές του τρίτου δημοτικού Τοσιτσείου Αρσάκειου Εκάλης, να δώσουν χρώμα και ζωή στα παραμύθια της. Να γίνουν εικονογράφοι…. Και οι μαθητές πήραν τα μολύβια και τις μπογιές τους και με όπλα τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τους έπλασαν τις ιστορίες όπως εκείνα τις έβλεπαν.

«Λίγους μήνες αργότερα μάθαμε ότι το βιβλίο εκδόθηκε και τα έσοδα θα διατεθούν στο νοσοκομείο Ελπίδα για τα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ και τα οποία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα στηρίζει όχι μόνο επιστημονικά αλλά και ψυχολογικά. Αυτά τα ξέρουμε από πρώτο χέρι από γονείς δικούς μας. Τον Αλέξη που επέστρεψε φέτος στην τάξη του και την Μυρτούλα που είναι εδώ σήμερα μαζί μας. Η Μυρτώ μάλιστα έχει χαρίσει και εκείνη τη ζωγραφιά της στο βιβλίο.» τόνισε η κυρία Μαρίνα Αθανασοπούλου, διευθύντρια του Γ Δημοτικού Τοσιστειου Αρσακείου Εκάλης.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη από την προσφορά της συγγραφέως, την αγάπη των μικρών μαθητών αλλά και των καθηγητών , τους ευχαρίστησε θερμά και τους προσέφερε ένα συμβολικό δώρο - ενθύμιο του συλλόγου Ελπίδα.

Το βιβλίο «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στα γραφεία του συλλόγου "Ελπίδα". Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top