Μαζιώτης και Ρούπα έστειλαν γράμμα ενώ είναι καταζητούμενοι!

Διαβάστηκε σήμερα στο δικαστήριο

​Επιστολές με τις οποίες υπερασπίζονται τη δράση της ο��γάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στην οποία έχουν παραδεχτεί ότι συμμετείχαν , έστειλαν το πρωί στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων που συνεδριάζει στον Κορυδαλλό, οι καταζητούμενοι μετά την απελευθέρωσή τους λόγω λήξης του 18μηνου και την μετέπειτα εξαφάνισή τους, Κώστας Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα.

Οι δηλώσεις διαβάστηκαν από την δικηγόρο τους, και έφεραν ημερομηνίες 10/12 και 12/12 με την δικηγόρο να υποστηρίζει ότι τις έλαβε ταχυδρομικώς.

Ο Μαζιώτης υποστηρίζει ότι είναι ύψιστος τίτλος τιμής για εκείνον να συμμετέχει στον Επαναστατικό Αγώνα: «Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα στα γεγονότα. Ήμουν και είμαι πάντοτε συνεπής. Το ότι ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, σημαίνει υπεράσπιση της δράσης στην οποία συμμετείχα». Σε άλλο σημείο είπε: «Τιμή στον Λάμπρο Φούντα που πέθανε στη μάχη. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας».

Η Ρούπα αναφέρθηκε εκτενώς στο παιδί της, λέγοντας ότι είπε τις πρώτες του λέξεις μέσα στη φυλακή. Υποστήριξε ότι το κράτος στοχοποίησε το γιο της. Όταν συνελήφθη ήταν 6 μηνών έγκυος και της έδεναν τα χέρια πισθάγκωνα. Έκανε μία κοινωνικό-οικονομική ανάλυση και πρόσθεσε: «Για να μην ζήσει το παιδί μου σε έναν κόσμο αδικίας είναι μεγάλο χρέος μας να αλλάξουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να του αφήσω. Μία επαναστατική κληρονομιά»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top