Έλληνας ο νέος ναύαρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού

Κάντε κλικ και μάθετε ποιος είναι ο σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας

Έλληνας ο νέος ναύαρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού

Έλληνας θα είναι ο νέος ναύαρχος του Βασιλικού Ναυτικού! Ο σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας του Μιχαήλ είναι ο πρώτος λόρδος της Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Νικ Χάμοντ.

zambelas_632_355.jpg

Ο ναύαρχος Ζαμπέλλας έχει δεχτεί ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους ναύτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους μέσω twitter, σύμφωνα με το Έθνος.

Μεγάλη σημασία δίνει στην επόμενη γενιά και δεν χάνει ευκαιρία να το αναφέρει. «Oι νέοι είναι το μέλλον και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα καταφέρουν με ευκολία να ξεπεράσουν όσα πέτυχε η δική μου γενιά», είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο περιοδικό ONFORM.

assets_LARGE_t_420_54158530.jpg

Στόχος του ως νέος επικεφαλής του Βασιλικού Ναυτικού θα είναι να συντονίσει καλά όλους τους εμπλεκομένους και κυρίως να τους εμπνεύσει τη διάθεση για καινοτομίες.

«Η διάθεσή μας να πειραματιστούμε και η ικανότητα να διαχειριστούμε έξυπνα τον κίνδυνο, μπορούν πραγματικά να κάνουν τ�� διαφορά», εξηγεί.

Σίγουρα ένα από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει θα είναι το θέμα των νησιών Φόκλαντ, καθώς η κυβέρνηση της Αργεντινής επαναφέρει συχνά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους, ενώ όπως προέκυψε από το βιογραφικό του, το 2006, όταν είχε τον βαθμό του αντιναυάρχου, του ανατέθηκαν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της προσαρμογής και της αντιμετώπισης των ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας γεννήθηκε το 1958 στη Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε). Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Βρετανίδα. Έκανε σπουδές στο Σαουθάμπτον, όπου απέκτησε δύο πτυχία, ένα στην αεροναυπηγική και ένα στη μηχανική της αστρονομίας. Το 1980 κατετάγη στο Βασιλικό Ναυτικό με τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου. Έχει τιμηθεί από την βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ. Η μια βράβευση μάλιστα ήταν πέρυσι το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του αδαμάντινου ιωβηλαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top