Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο Β. Παπαγεωργόπουλος σύμφωνα με τον Εισαγγελέα

Για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο

Να κριθεί ένοχος ο πρωην δημάρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πρότεινε ο εισαγγελέας για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος ήταν ο ηθικός αυτουργός του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια που με τη σειρά του υπήρξε ηθικός αυτουργός στην υπεξαίρεση - μαμούθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον ο δήμαρχος βαρύνεται με ηθική αυτουργία και στο θέμα της πλαστογραφίας.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε τον Σαξώνη και ότι ανέθεσε σε έναν άνθρωπο της νύχτας την διαχείριση 57 ταμείων.

Δεν κινητοποίησε έλεγχο μετά τα σκάνδαλα της παγίας προκαταβολής του Δήμου και δεν αντικατέστησε τον Λεμούσια μετά την αποκάλυψη για αγορά οικοπέδου. Είναι προφανές, διεπίστωσε, ότι ο Λεμούσιας τον κρατούσε στο χέρι με τα υπεξαιρεθέντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top