Αγνοούμενος από το πρωί ένας 30χρονος ορειβάτης στα Γιάννενα!

Ζήτησαν από τους γονείς ή από την Περιφέρεια Ηπείρου 30.000 ευρώ για να πετάξει «Super Puma»

Αγνοούμενος από το πρωί ένας 30χρονος ορειβάτης στα Γιάννενα!

​Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για την διάσωση του 30χρονου ορειβάτη από τα Γιάννενα που το πρωί σήμερα γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε χαράδρα βάθους περισσοτέρων των 500 μέτρων, στην ορεινή περιοχή Λάπατο στο Πάπιγκο των Ιωαννίνων.

Το τεράστιο πρόβλημα είναι ότι στις 5 το απόγευμα σταμάτησαν οι έρευνες και οι μεν διασώστες θα διανυκτερεύσουν σε καταφύγιο της περιοχής, το δε ελικόπτερο «Super Puma» επέστρεψε στην βάση του.

Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα δύο μέτρα και η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας κατεβαίνει στους -15 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, τεράστια οργή προκαλεί το γεγονός ότι στα Γιάννενα η τακτική των υπευθύνων των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης «Super Puma» απαίτησαν την πληρωμή του ελικοπτέρου για τις έρευνες από την οικογένεια του 30χρονου, ή την Περιφέρεια Ηπείρου!

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας που ανέλαβε τις διαδικασίες, πήρε την απάντηση ότι, για να πετάξει το ελικόπτερο, θα έπρεπε να καταβληθούν 30.000 ευρώ για την πτήση του «Super Puma» μέχρι τα Γιάννενα και την επιστροφή του και στη συνέχεια, 6.000 ευρώ για κάθε ώρα πτήσης!!!

Με αποτέλεσμα να συνεδριάσει έκτακτα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, να εγκριθεί το σχετικό ποσό, να σταλούν τα σχετικά έγγραφα και να πετάξει το ελικόπτερο το μεσημέρι με καθυστέρηση αρκετών ωρών, στο Πάπιγκο.

Σηεμιώνεται, ότι ο 30χρονος με τους δύο φίλους του, έφθασαν στην περιοχή χθες το απόγευμα, διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο και σήμερα πολύ πρωί, ξεκ��νησαν την ορειβατική τους διαδρομή περνώντας και από ένα πολύ στενό μονοπάτι. Εκεί γλίστρησε στο παγωμένο χιόνι και κατακρημνίστηκε στην μεγάλη χαράδρα. Οι δύο φίλοι του εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top