Ζημιά εκατομμυρίων ευρώ από κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών

Εικονικές συνταγές και... ασθενείς "μαϊμού"

Ζημιά εκατομμυρίων ευρώ από κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών

Φάρμακα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών χωρίς κουπόνια, εικονικές συνταγές, αναρρωτικές άδειες σε ασθενείς «μαϊμού» και συνταγές σε νεκρούς, είναι μερικές μόνο από τις απάτες κυκλώματος γιατρών και φαρμακοποιών, που στοίχισαν εκατομμύρια στον ΕΟΠΥΥ.

Οι υποθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, την αστυνομία και την αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων και εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε μια μόνο περίπτωση συνταγογράφησης ενδοφθάλμιων ενέσεων, η ζημιά του Οργανισμού ανήλθε στις 150.000 ευρώ!

Επιπλέον, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η συνταγογράφηση και εκτέλεση ορισμένων συνταγών ήταν εικονική.

Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι στις αρχές, δεν ελάμβαναν τέτοιου είδους θεραπεία, δεν έπασχαν από τις νόσους που αναγράφονταν στις συνταγές και μάλιστα, ούτε καν έπαιρναν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία στα οποία είχαν εκτελεστεί οι συνταγές αυτές!

Στη Ρόδο διαπιστώθηκε η εμπλοκή ενός γιατρού και δύο φαρμακοποιών στην εκτέλεση εικονικών συνταγών, ενώ στη Μυτιλήνη υπήρξε πλασματική συνταγογράφηση με εμπλοκή δύο ιατρών του ΕΣΥ και ενός φαρμακοποιού.

Μεγάλη κομπίνα διαπιστώθηκε και στην Ανατολική Αττική, όπου ένας γιατρός είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους, 123 συνταγές -εν αγνοία τους φυσικά- ενός ελεγκτή και αρκετών φαρμακοποιών.

Πολλές ακόμα στην Δυτική Ελλάδα, στην Μύκονο και σε άλλες περιοχές είναι οι περιπτώσεις που προκαλούν πονοκέφαλο στον Οργανισμό…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top