Μπήκαν τα ΜΑΤ στο Μετρό – προσαγωγές και ένταση

Στο έλεος των απεργών οι πολίτες: χειρόφρενο σήμερα σε όλα τα ΜΜΜ

Μπήκαν τα ΜΑΤ στο Μετρό – προσαγωγές και ένταση

Πρώτη ανάρτηση: 07:03

Στο αμαξοστάσιο του μετρό, στα Σεπόλια, μπήκαν τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρύνουν τους απεργούς που είχαν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις.

Με την επέμβαση αυτή έληξε η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια.

Η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι στο «κόκκινο», ενώ οι πολίτες είναι στο έλεος των απεργών καθώς σήμερα δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.

Τρεις προσαγωγές και ένταση

Η επιχείρηση των ΜΑΤ έγινε στις 03:40.

Οι απεργοί εί��αν κλειστεί στο κτίριο μετά την απόφαση για επίταξη. Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Οι αστυνομικοί έκοψαν τις αλυσίδες που είχαν βάλει οι εργαζόμενοι στην είσοδο, μπήκαν μέσα και τους απομάκρυναν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν τρεις προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα, ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

Στο μεταξύ, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης είναι σε εξέλιξη και, παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς, καθώς με δικαστικές αποφάσεις οι κινητοποιήσεις έχουν κριθεί παράνομες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων, Μάνθος Τσακός, αν και έχουν δοθεί σε κάποιους φύλλα πορείας και είναι υποχρεωμένοι να επιστρεψουν στην εργασία τους, το μετρό δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς όλες τις υπηρεσίες του καλυμμένες, για λόγους ασφαλείας. «Αποκλείεται να λειτουργήσει το μετρό, αυτό θα πάρει μέρες» είπε.

Κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό από διάφορα σωματεία.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο, Σάββατο, στις 11 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ – την πληρώνουν οι πολίτες

Μετά την απόφαση για επίταξη, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα.

Στο απεργιακό μπλακ – άουτ συμμετέχουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός και τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη.

Η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος όχι μόνο για τους περίπου 1,5 εκατομμύριο Αθηναίους που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που «στενάζουν» στους δρόμους του Λεκανοπεδίου από το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top