Σοκ: «Ανθρωποκτονία» ο θάνατος του μωρού στην Λέρο

Ασιτία και παραμέληση από την μητέρα του έδειξε η νεκροψία

Σοκ: «Ανθρωποκτονία» ο θάνατος του μωρού στην Λέρο

Από εγκατάλειψη πέθανε τελικά το μόλις 34 ημερών μωρό στην Λέρο! Παρόλο που η μέλλουσα κουνιάδα της 24χρονης μητέρας του μωρού, επέμενε ότι νεογνό τρεφόταν σωστά, η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του μωρού έδειξε εγκληματική παραμέληση.

Ο ιατροδικαστής, κ. Μιχαλοδημητράκης, που διενέργησε τη νεκροψία άφησε υπόνοιες για «ανθρωποκτονία», αφού, όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από υποσιτισμό και συγκεκριμένα από έλλειψη γάλακτος.

Δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, όπως επεσήμανε, όμως ήταν εμφανή τα σημάδια παραμέλησης και εξωτερικά.

Ενδεικτικό της ατροφίας είναι το γεγονός πώς ενώ εξήλθε από το μαιευτήριο με βάρος 3.470 γραμμάρια, όταν εισήχθη μετά από 34 ημέρες ήταν πιο αδύνατο.

Το ερώτημα είναι γιατί επιμένουν ακόμα οι γονείς του βρέφους –μέσω της κουνιάδας- ότι το παιδί λάμβανε την απαραίτητη φροντίδα και αν θα προχωρήσουν σε μηνύσεις προς το νοσοκομείο όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα της θείας του μωρού, ο μπαμπάς του (και αδερφός της) είναι συντετριμένος και νοσηλεύεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Όπως είπε, δεν του έδωσαν άδεια από το στρατόπεδο, όπου εργάζεται ως αξιωματικός για να συνοδεύσει το παιδί του στο νοσοκομείο και κατέρρευσε ψυχολογικά με την τραγική εξέλιξη.

Ακόμα και αν ο θάνατος προήλθε από αμέλεια και απειρία, το περιστατικό είναι τραγικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top