Έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια για να διώξουν υπάλληλο του ΙΚΑ!

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001

Έντεκα ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να διώξουν την προϊσταμένη του ΙΚΑ σε υποκατάστημα της Αττικής που με τις πράξεις της επέφερε ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο Ίδρυμα!

Αλλά μην ξεχνιόμαστε στην Ελλάδα είμαστε!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ξεκίνησε το 2001. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οφειλή ήταν περίπου…. 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο από την υπάλληλο είχαν χορηγηθεί κανονικά οι ασφαλιστικές βεβαιώσεις.

Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό, ωστόσο με βάση τις πληροφορίες αρχικά δεν υπήρξε τιμωρία!

Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος, όπως αποκάλυψε στο Έθνος ο διοικητής του ΙΚΑ: «Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κάναμε το καθήκον μας. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη».

Μάλιστα έστειλε και ένα μήνυμα πως «δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται να μην εξιχνιαστεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top