Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τις κινητοποιήσεις του ΜΕΤΡΟ

Έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο των ημερών ο «σκληρός» Αντώνης Σταματόπουλος

Πρώτη ανάρτηση: 24/01/2013 13:45​

Σίγουρα ένα από τα πρόσωπα των ημερών είναι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων του μετρό, του Σωματείου Λειτουργίας, Αντώνης Σταματόπουλος.

Ο 63χρονος συνδικαλιστής από τη Μικρομάνη Μεσσηνίας, είναι από τα πιο δυναμικά στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εκλέχτηκε γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Μετρό, αλλά στις περασμένες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β' Αθήνας.

Είναι ο άνθρωπος που είχε πρωτοστατήσει να κρατηθούν ανοιχτοί οι σταθμοί του Μετρό στις μεγάλες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, είχε κυνηγήσει τα ΜΑΤ που είχαν εισβάλλει στο Μετρό για να χτυπήσουν διαδηλωτές και είχε συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο ��τους Αγανακτισμένους.

Σήμερα ζει στο Κερατσίνι, όπου έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος,ενώ στο παρελθόν ήταν συνδικαλιστής στο συνδικάτο οικοδόμων. Εργάζεται στο μετρό από την κατασκευή του ως τεχνίτης, ενώ έγινε συνδικαλιστής στον ίδιο χώρο από το 2004, έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις.

Συχνά οι επιλογές του τον έχουν φέρει σε κόντρα με άλλους συνδικαλιστές ακόμα και από τον κλάδο του, οι οποίοι υποστηρίζουν ηπιότερους τρόπους αντίδρασης.

Το Σωματείο που διοικεί, το ΣΕΛΜΑ, είναι αυτό το οποίο έχει προκηρύξει και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top