Νέα έντονη κακοκαιρία διαρκείας. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο η βαρυχειμωνιά

Προετοιμαστείτε: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο

Νέα έντονη κακοκαιρία διαρκείας. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο η βαρυχειμωνιά
Νέα κακοκαιρία η οποία μάλιστα θα έχει διάρκεια μέχρι και το Σαββατοκύριακο πλήττει τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων στα πεδινά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της Βόρειας Ελλάδας. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα ανατολικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου όπου κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Το Σάββατο 26/1 και την Κυριακή 27/1 τα εντονότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν με μικρότερη ένταση, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, ξεπερνώντας κατά περιόδους τα 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται στροφή των ανέμων στο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς και στο Ιόνιο σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, με σημαντική ενίσχυση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία βελτίωση του καιρού διαφαίνεται τη Δευτέρα 28/1 με αυξημένες όμως πιθανότητες για νέα σημαντική επιδείνωση στη συνέχεια.


Αναλυτικά, ο καιρός την Πέμπτη

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων, περιμένουμε την Πέμπτη. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα και τις βραδινές ώρες στα Ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, από 9 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις και παροδικά πολύ θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδ��τικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σημαντική εξασθένηση το βράδυ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top