Για 8η μέρα απεργία στο Μετρό-Έκαναν πρόταση οι εργαζόμενοι

Έχουν περιφρουρήσει τις εγκαταστάσεις-Σήμερα λήγει το τελεσίγραφο

Για 8η μέρα απεργία στο Μετρό-Έκαναν πρόταση οι εργαζόμενοι

Πρώτη ανάρτηση: 07:13

Η απεργία στο Μετρό συνεχίζεται για όγδοη ημέρα και για ακόμα μία ημέρα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού!

Τα λεωφορεία ΔΕΝ θα λειτουργούν από τις 11:00-17:00,

Τραμ και ΗΣΑΠ ΔΕΝ θα λειτουργούν 12:00-16:00, ενώ κανονικά θα λειτουργούν τα τρόλεϊ.

Από το πρωί οι εργαζόμενοι-απεργοί έχουν περιφρουρήσει τις εγκαταστάσεις του Μετρό στα Σεπόλια ενώ τηρούν στάση αναμονής καθώς αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έκτακτη συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία θα δώσει το παρών και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Την ίδια στιγμή σύσκεψη έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων, όπου κατέληξαν σε προτάσεις, τις οποίες έστειλαν με δελτίο τύπου στον υπουργό. Ζητάνε να ισχύσει η σύμβασή τους μέχρι τον Μάρτιο, να τηρηθεί η μετενέργεια και στο διάστημα αυτό να υπογράψουν μια συλλογική σύμβαση!

Οι εργαζόμενοι φοβούνται την επέμβαση των αστυνομικών μέσα στην ημέρα

Από χθες το βράδυ υπάρχει αυτή η πληροφορία, εφόσον η απεργία κρίθηκε παράνομη και η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους, το οποίο λήγει σήμερα. Είτε θα συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και θα επιστρέψουν στη δουλειά τους είτε θα εφαρμοστεί ο νόμος. Και ο νόμος προβλέπει επιτάξεις και απολύσεις.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Σταθόπουλος με σημερινές του δηλώσεις στον «ΑΝΤ1» δήλωσε: «Δεν υπάρχουν φημολογίες για επέμβαση, για ΜΑΤ, ούτε απειλές. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε μια απεργία για όγδοη μέρα κι έχουμε καλέσει τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top