Με επίσχεση εργασίας από 1η Φεβρουαρίου προειδοποιούν οι γιατροί

Αντιδρούν στο κούρεμα παλαιών οφειλών

Με επίσχεση εργασίας από την 1η Φεβρουαρίου προειδοποιούν οι γιατροί και γενικότερα οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, πλην των φαρμακοποιών, που αντιδρούν στο νέο «κούρεμα» παλαιών οφειλών τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Την Τετάρτη, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επισκέφθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και ζήτησαν την άμεση αποπληρωμή των νέων οφειλών και την ελαχιστοποίηση του κουρέματος παλαιών οφειλών, η οποία είχε αποφασιστεί μια μέρα νωρίτερα.

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, δήλωσε πώς ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε για τη αποπληρωμή των οφειλών που αφορούν τα πρώτα τέσσερα ταμεία που μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, καθώς και τα 240 εκατ. ευρώ που οφείλει ο ο ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς για τα ταμεία που μπήκαν αργότερα στον Οργανισμό.

Εν τω μεταξύ, την έντονη δυσαρέσκεια τους γ��α την απόφαση της διυπουργικής σύσκεψης ως προς την διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους Υγείας εξέφρασε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δημήτρης Δέμος, υποστήριξε «Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξε η πρόσφατη διυπουργική σύσκεψη και η απόφαση για κούρεμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top