Πλήρωναν ναυαγοσώστη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για την εγκαταλελειμένη πισίνα!

Το ελληνικό παράλογο σε όλο του το μεγαλείο!

Πλήρωναν ναυαγοσώστη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για την εγκαταλελειμένη πισίνα!

Το ελληνικό παράλογο σε όλο του το μεγαλείο! Ένας χάος επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια με εκατομμύρια ευρώ να σπαταλούνται άκοπα αλλά και παράνομα!

Όλα αυτά δηλαδή που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία…

Πισίνες με ναυαγοσώστες, αιώνιοι φοιτητές, κάποιοι που έμεναν στις εστίες για χρόνια παράνομα και πολλά άλλα.

Ας ξεκινήσουμε από την κληρονομία που έμεινε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων!

Πριν από πολλά χρόνια υπήρχε μια πισίνα που λειτουργούσε στην φοιτητική εστία και ο νόμος όριζε να προσληφθεί ένας… ναυαγοσώστης!

Ωστόσο, τα τελευταία 12-13 χρόνια η πισίνα είναι εγκαταλελειμμένη και γεμάτη σκουπίδια από διάφορα πάρτι.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο ναυγοσώστης την ''έκανε με ελαφρά κολυμβητικά πηδηματάκια'' καθώς πλέον δεν είχε αντικείμενο εργασίας.

Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να πούμε εμείς οι κακοπροαίρετοι, (έχοντας ακούσει τόσα και τόσα που συμβαίνουν στο δημοσίο) ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να μην πήγαινε καν στη δουλειά του!

Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, με το νόμο Διαμαντοπούλου που η διοικητική αρμοδιότητα πέρασε στα ΑΕΙ, ο... ναυαγοσώστης έγινε υπάλληλος του πανεπιστημίου!!!

Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο παράλογο ...

Χάος σε όλα τα πανεπιστήμια με παράνομες διαμονές στις φοιτητικές εστίες

Στην Πάτρα, για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός φοιτητή που κόντεψε να γεράσει στην κυριολεξία μέσα στην εστία, αφού έμενε εκεί για 22 (!) ολόκληρα χρόνια!

Από την άλλη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι περιπτώσεις τρέλας συνεχίζονται… Με μια φοιτήτρια που είχε παραχωρήσει το δωμάτιό της στον αδελφό της, ο οποίος δεν ήταν ΚΑΝ φοιτητής του Πανεπιστημίου!

Και οι περιπτώσεις παραλογισμού δεν έχουν τέλος...ένας άλλος ένας φοιτητής, που ήταν φαντάρος εξακολουθούσε να έχει το δωμάτιο ενώ υπηρετούσε τη θητεία του!

Ωστόσο, το πανεπιστήμιο από την πλευρά του αναφέρει: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση με την παράνομη διαμονή!»

Τυπικά όλα τα παραπάνω ανήκουν στις αρμοδι��τητες των πανεπιστημίων, που κι εκείνα με τη σειρά τους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια γιατί δεν επαρκούν τα κονδύλια για την ανακαίνιση και τη σωστή λειτουργία τους!

Οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων με τη σειρά τους απαίτησαν να αναλάβουν καθαρές τις εστίες, δηλαδή μαζί με τα λειτουργικά έξοδα!

«Εμείς συντηρούμε τις εστίες με 27 εκατομμύρια τον χρόνο, τα Πανεπιστήμια ζητούν περισσότερα!», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top