Από την περιοχή του ΚΑΤ τα τηλεφωνήματα για την βόμβα στο Mall

Κάμερα έχει καταγράψει τον νεαρό βομβιστή την ώρα που αφήνει την βόμβα

Από την περιοχή του ΚΑΤ τα τηλεφωνήματα για την βόμβα στο Mall

Πρώτη ανάρτηση: 08:02

Κανονικά λειτουργεί από χθες το βράδυ το Mall, την ώρα που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί μουδιασμένη τα νεότερα από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής μετά το δολοφονικό χτύπημα στο γνωστό εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο φύλακες ασφαλείας.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα και προκαλεί έντονο φόβο και ανησυχία είναι το γεγονός ότι η έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού έγινε την ώρα που στον χώρο βρίσκονταν σχεδόν αποκλειστικά οικογένειες με παιδιά, λόγω των νεανικών κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται. Μάλιστα η αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη πέντε λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που δόθηκε ως προειδοποίηση. Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα στις 9.55 π.μ. στην «Ελευθεροτυπία», στις 9.58 π.μ. στην ιστοσελίδα «zougla» και αμέσως μετά στο τηλεφωνικό κέντρο του Mall, ενημέρωσε για την ύπαρξη βόμβας, και ότι θα εκραγεί σε 50 λεπτά.

Επίσης είπε ότι «δεν είναι φάρσα», χωρίς, όμως, να αναφέρει συγκεκριμένα σε ποιο από τα επίπεδα του εμπορικού κέντρου βρισκόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Πηγές αναφέρουν πως η αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη πέντε λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που δόθηκε ως προειδοποίηση. Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα στα ΜΜΕ φέρεται να είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης και δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες

Στο μικροσκόπια της αντιτρομοκρατικής νεαρός με παραποιημένα χαρακτηριστικά

Κάμερα του πρώτου ορόφου σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, η οποία έχει καταγράψει τον βομβιστή την ώρα που διασχίζει τον διάδρομο του Mall και πηγαίνει προς το σημείο στο οποίο άφησε την βόμβα είναι στο μικροσκόπιo της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για νεαρό άτομο το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει παραποιημένα τα χαρακτηριστικά του.

Οι αστυνομικοί λένε πως δεν ενήργησε μόνος του αλλά τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα-ίσως οπλισμένα- πήραν μέρος στην επίθεση τα οποία μάλιστα φορούσαν καπέλα τζόκεϊ ή κουκούλες…

Από την περιοχή του ΚΑΤ τα τηλεφωνήματα για βόμβα

Σύμφωνα με πληροφορίες τou ANT1, τα τηλεφωνήματα για βόμβα έγιναν από την περιοχή του ΚΑΤ. Οπότε οι αστυνομικοί υποθέτουν πως ένας από τους δράστες μπορεί να πήρε το τρένο για να πάει στο ΚΑΤ και να κάνει τα τηλεφωνήματα. Για τον λόγο αυτό ερευνάται το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στους σταθμούς του ηλεκτρικού Νερατζιώτισσα και ΚΑΤ.

Ποιοι το έκαναν

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα υπολείματα χύτρας ταχύτητας, αλλά και η πιθανότητα χρήσης ANFO μαζι με ζελατοδυναμίτιδα “δείχνουν” ίσως την οργάνωση “Πυρήνες” η οποία όμως φαίνεται πως έχει αναβαθμίσει τους στόχους της αλλά και την πρακτική της.

Η σύνθεση του εκρηκτικού μηχανισμού, παραπέμπει ίσως και σε σύνθεση οργανώσεων, ίσως σε συνεργασία, αλλά ακόμη και στη δημιουργία νέας οργάνωσης, από τα υπολείμματα άλλων.

Στην αντιτρομοκρατική τέλος, δεν κρύβουν την ανησυχία τους και για τρίτο χτύπημα.

Δείτε εικόνες από το σημείο της έκρηξης μετά το δολοφονική επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top