Αναστολή κινητοποιήσεων από δικαστές - εισαγγελείς!

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους και τη συνέχιση κατάθεσης αγωγών στο Μισθοδικείο κατά της μείωσης των αποδοχών τους, αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς κατά τις έκτακτες γενικές τους συνελεύσεις.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), όπου αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την 3η Απριλίου 2012, οπότε θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των δικαστών.

Στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 13) πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, τα οποία αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, οπότε το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει νέα γενική συνέλευση.

Με την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) οι δικαστές υποχρεώθηκαν αναδρομικά από την1η Αυγούστου του 2012 να επιστρέψουν τμηματικά τις αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές τους.

Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου τόνισε ότι «η κυβέρνηση επέδειξε μια στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά τη Δικαιοσύνης και κατά των δικαστών, τη στιγμή μάλιστα που η συνολική μείωση στους δικαστές έφτασε το 60% επί των αποδοχών τους». «Αλίμονο», τόνισε, «σε οποίον δικαστή επιβαρύνεται επιπλέον και με την αποπληρωμή δόσης στεγαστικού δανείου».

Σύμφωνα με την κ. Θάνου, οι νέες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, και μάλιστα τόσο υψηλού ποσοστού, δεν ήταν ούτε αναγκαίες ούτε αναλογικές, καθώς από το όφελο�� αυτών των μειώσεων στους 4.000 δικαστές για τα έσοδα του Δημοσίου ήταν ελάχιστα.

«Ας κατανοήσει επιτέλους η Κυβέρνηση η ρήξη της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία βλάπτει τ��ν ομαλή λειτουργία του κράτους Δικαίου», σημείωσε η κ. Θάνου και κλείνοντας την ομιλία της ανάφερε ότι πέρα από τις αγωγές, που ξεκίνησαν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο, «οι δικαστικοί είναι ανοικτοί σε διάλογο με την κυβέρνηση, ώστε να συμβάλλουν να εξευρεθεί λύση και να επικρατήσει ηρεμία στο ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top