Η Ευρώπη καλωσορίζει το νέο, κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα!

Κυκλοφορεί από σήμερα – Αλλάζει όλο το σύστημα στην Ελλάδα από Δευτέρα

Η Ευρώπη καλωσορίζει το νέο, κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα!
Μετά το κοινό νόμισμα, έρχεται και το κοινό δίπλωμα!

Η Ευρώπη από σήμερα καλωσορίζει με μότο το «Μία Ευρώπη, ένα δίπλωμα» το νέο, ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης το οποίο θα είναι κοινό για όλες της χώρες της Ένωσης και θα διευκολύνει έτσι τους Ευρωπαίους.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν χθες στις Βρυξέλλες και -όπως μπορείτε να δείτε- τα νέα διπλώματα θα έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας. Θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που, επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την ΕΕ. Τα ισχύοντα διπλώματα δεν θα καταργηθούν άμεσα αλλά θα πρέπει να ανανεωθούν μέχρι το 2033, σημείο από το οποίο αναγκαστικά θα έχουν όλοι το νέο δίπλωμα οδήγησης.

Η ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης είναι δυνατό να προσαρμόζεται, ώστε να ενσωματώνει εθνικά σύμβολα που θα αποφασίζονται από κάθε κράτος- μέλος, ενώ θα περιλαμβάνει ορισμένα «δυνατά» χαρακτηριστικά ασφάλειας, ώστε να είναι «απαραβίαστη» και να αποφεύγεται η πλαστογράφηση.

Την ίδια ώρα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης από τη Δευτέρα στην Ελλάδα καθώς οι εξετάσεις των διπλωμάτων γίνονται ακριβότερες και αυστηρότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες ενώ (με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή οδηγία) μειώνεται ο χρόνος ισχύς του διπλώματος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top