Αλφειός-SOS:Μεγάλες πλημμύρες με καταστροφές και εκκένωση της περιοχής Καλυβάκια έως Μακρίσια!

Σε οριακή κατάσταση το ποτάμι

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το ποτάμι του Αλφειού από τα ξημερώματα, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον παραποτάμιο δρόμο Πλουτοχώρι-Σέκουλα στο νομό Ηλείας εχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα, καθώ έχει πλημμυρίσει ο κάμπος της Φρίξας.

Στο ύψος του Πύργου, από την πλημμύρα ένας βοσκός έχασε 45 περίπου ζωντανά, ενώ έχουν παγιδευτεί τα υπόλοιπα.

Στα ''Άσπρα Σπίτια'' ο Αλφειός έχει ενωθεί με τον Ερύμανθο, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ποτάμι.

Ακόμα, μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι νεροποντέ�� και στην περιοχή της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι δρόμοι «έσπασαν», γκρεμίστηκαν γέφυρες και αποκλείστηκαν οικισμοί!

Συγκεκριμένα, στην περιοχή ''Καλυβάκια'', η στάθμη του νερού ανεβαίνει απειλώντας να υπερπηδήσει το ύψος του 1,5 μέτρου που είναι το χωμάτινο φράγμα, το οποίο έχουν φτιάξει οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και το ενισχύουν συνεχώς τα μηχανήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Στην περιοχή της Αλφειούσας, επίσης κάνουν προσπάθεια απεγκλωβισμού ζώων ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πλημμύρες σε δυο σπίτια και στο Νιοχώρι Ζαχάρως.

16428_ph4.jpg
16428_ph3.jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top