Δεν παίζονται οι άνθρωποι: Έφτιαξε "εικονικό" συνταξιούχο και τα τσέπωνε!

Δημόσια υπάλληλος που ήταν πρώτη στην απάτη και όχι στην εξυπηρέτηση!

Δεν παίζονται οι άνθρωποι: Έφτιαξε "εικονικό" συνταξιούχο και τα τσέπωνε!

Για δεκατρία ολόκληρα χρόνια μία πρώην υπάλληλος του ΤΕΒΕ έπαιρνε μαϊμού σύνταξη και τώρα θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 20.000 ευρώ για να μην οδηγηθεί στην φυλακή μετά την χθεσινή καταδίκη της και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο!!!

Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη, με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων εισέπραττε την σύνταξη ανύπαρκτης χήρας.

Συνολικά έβαλε στην τσέπη το ποσό των 48.500 ευρώ.

Η κατηγορούμενη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της είχε επιβάλει ποινή καθειρξης 11 ετών (κατά συγχώνευση).

Το Πενταμελές Εφετείο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά και το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι εκχωρεί το εφάπαξ της (όταν έρθει η ώρα) για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που προκάλεσε με τις πράξεις της.

Το ζητούμενο είναι ότι στην φάση αυτή η πρώην υπάλληλος οδηγήθηκε στα κρατητήρια καθώς η ποινή που της επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη και αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταβάλει τα χρήματα, περίπου 20.000 ευρώ, θα οδηγηθεί στην φυλακή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Γιώργο Γερωνυμάκη, η εντολέας του δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλει εφάπαξ το ποσό της εξαγοράς της ποινής και έτσι θα πρέπει να κάνει ρύθμιση για δοσοποίηση. Θα πρέπει λοιπόν να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην συνέχεια θα αποφανθεί επί του αιτήματος σε επόμενη δικάσιμο το Πενταμελές Εφετείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top