Ντροπή: Δεν έχουν τρόφιμα και...λάδι τα δημόσια νοσοκομεία

Δανείζονται λόγω των περικοπών για να μην πεινάσουν οι ασθενείς!

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλά δημόσια νοσοκομεία τα οποία στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών κάνουν οικονομία με αποτέλεσμα οι αποθήκες τους να αδειάζουν όλο και περισσότερο από βασικά τρόφιμα και οι ασθενείς να μένουν στην πείνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Θεραπευτήριο της Λέρου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες έμειναν για μεγάλο διάστημα χωρίς τρόφιμα και το «Ελπίς» που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα, και το «Σισμανόγλειο» της Αθήνας παρουσιάζει δραματική μείωση τροφίμων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στο λάδι, στα ζυμαρικά και το ρύζι, καθώς οι περικοπές στην παραγγελία των τροφίμων αγγίζουν το 60%-70%.

Το πιο τραγικό βέβαια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σωματείου εργαζομένων, Νίκο Μαλλίνογλου, το συγκεκριμένο νοσοκομείο δανείζεται πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγειρεία.

Την έλλειψη τροφίμων επισημαίνει και ο Κώστας Λιβαδάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δ.Σ του νοσοκομείου αλλά και μέλος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σημειώνεται ότι το Σισμανόγλειο διαθέτει περίπου 420 κρεβάτια και κατά μέσο όρο νοσηλεύει 300 ασθενείς.