Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Έγιναν 14 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

​Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην Τουρκία και στην Ελλάδα, διακινώντας με πλωτά μέσα μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών, από και προς τη χώρα μας.

Αναλάμβαναν έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής την παράνομη είσοδο αλλοδαπών, μέσω Τουρκίας και αντίστοιχα την προώθηση αλλοδαπών στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί ότι ενέχονται σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, που έγιναν το τελευταίο έτος.

Συνελήφθησαν χθες σε Αττική και Ρόδο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ο «αρχηγός» και ο «οικονομικός διαχειριστής» της εγκληματικής οργάνωσης. συνολικά 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων 8 ελληνες, 5 Συρίοι και ενας Ιράκινος.

Αναζητούνται, μέσω της Interpol και Europol, άλλα 14 τουλάχιστον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε Τουρκία, Βέλγιο και Γερμανία.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα ιστιοφόρο και ένα ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών. Στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την κατάσχεση των πλωτών μέσων συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η εγκληματική οργάνωση διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης με κύριο χαρακτηριστικό την είσοδο - διακίνηση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, μέσω Τουρκίας και αντίστοιχα την προώθηση παράνομων μεταναστών, από τη χώρα μας στην Ιταλία.

Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη Τουρκίας, συγκέντρωναν αλλοδαπούς, που επιθυμούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας και τους προωθούσαν στα τουρκικά παράλια. Από εκεί, με σκάφη της οργάνωσης, ιδιόκτητα ή μισθωμένα, τους προωθούσαν είτε σε νησιά του Αιγαίου και ιδίως στην Ρόδο, την Κω και τη Μυτιλήνη, είτε απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με ανάλογο τρόπο, μέλη της οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, συγκέντρωναν στην Αττική αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια και τους μετέφεραν με φορτηγά οχήματα προς παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και από εκεί, με πλωτά σκάφη, τους προωθούσαν στην Ιταλία.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν για την παράνομη έξοδο ή είσοδο, από και προς τη χώρα μας, κυμαίνονταν ανάλογα με τη διαδρομή, τον τελικό προορισμό και την ηλικία των προσώπων, ενώ η καταβολή των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε μετρητά.

Οι αμοιβές «ξεκινούσαν» από 1.200 ευρώ το άτομο, όταν προορισμός ήταν κάποιο νησί του Αιγαίου και «έφθαναν» τα 2.500 ευρώ, όταν προορισμός ήταν η Αθήνα, ενώ για τα παιδιά απαιτούσαν το μισό χρηματικό ποσό.

17012013_gada_1.jpg
Σε έρευνες που διεν��ργήθηκαν βρέθηκε:

μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες

πλήθος καρτών sim

ναυτικοί χάρτες, επί των οποίων έχουν επισημανθεί σημεία και ρότες

συσκευές GPS

5 διαβατήρια τρίτων προσώπων

πάνω από 20.000 ευρω

δύο επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους

εξοπλισμός και υλικά για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, σε οικία μέλους της οργάνωσης στο Αιγάλεω Αττικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top