Απολογία αστυνομικού για την υπόθεση "ζαρντινιέρα": "Ήταν προκλητικός"

Έτσι χαρακτήρισε τον 30χρονό σήμερα Αυγουστίνο

Απολογία αστυνομικού για την υπόθεση "ζαρντινιέρα": "Ήταν προκλητικός"

Η υπόθεση της "ζαρντινιέρας" συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό με τους αξιωματικούς και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ να απολογούνται.

«Ήταν προκλητικός και εριστικός» είπε απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που κατηγορείται για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας», αναφερόμενος κατά την απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στον Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που βίωσε το περιστατικό ξυλοδαρμού του 30χρονου Κύπριου, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στο επεισόδιο.

«Όταν παρέλαβα τον Δημητρίου από του συναδέλφους μου ήταν αιμόφυρτος. Ήταν κρατούμενος καθώς ενημερωθήκαμε ότι συμμετείχε σε επεισόδια. Δεν ξέρω τι είχε γίνει νωρίτερα, δεν τον έδειρα. Φώναζε συνεχώς, έκανε χειρονομίες και ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει» δήλωσε ο αξιωματικός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε άδικη την πρωτόδικη ποινή του, 15 μήνες με αναστολή, τονίζοντας ότι η καταδίκη τους του "στοίχισε" τη σταδιοδρομία του, καθώς έμεινε "στάσιμος" και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα.

"Δεν έκανα κάτι", τόνισε ο αξιωματικός.

Εκτοξεύοντας βολές εναντίον του σημερινού πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου-αυτόπτη μάρτυρα του επεισοδίου- , που κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκανε λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση στο βωμό προσωπικών συμφερόντων.


Νωρίτερα, προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις απολογίες των υπολοίπων αστυνομικών.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top