Θα αποφασίσουν με κάλπες οι δικαστικοί για τις κινητοποιήσεις τους;

Πρόταση για να στηθούν την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου

Θα αποφασίσουν με κάλπες οι δικαστικοί για τις κινητοποιήσεις τους;

Πιθανότατα με το στήσιμο κάλπεων σε όλη την Ελλάδα ώστε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία από το σύνολο των δικαστών και εισαγγελέων της χώρας, θα αποφασίσουν οι δικαστικοί λειτουργοί για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από τις 16 Σεπτεμβρίου με τις διακοπές των συνεδριάσεων από 10 π.μ – 15.00 αρχικά και 12.00-15.00 μεταγενέστερα.

Αυτή η πρόταση θα υποβληθεί από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και δύο απλά μέλη στη έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Η πρόταση θα είναι να στηθούν την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 κάλπες σε όλη την Ελλάδα (όπως γίνεται, δηλαδή, κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ) και να αποφ��σιστεί είτε η συνέχιση των διακοπών συνεδριάσεων καθημερινά από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. είτε η αναστολή τους, είτε όποια άλλη πρόταση κριθεί κατάλληλη από την Γ.Σ. του ερχόμενου Σαββάτου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την ίδια ώρα πάντως, όπως έλεγαν σήμερα δικαστές, από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει κάποια «κίνηση» για ν’ ανοίξει ο διάλογος και να εκτονωθεί το κλίμα γιαυτό και οι δικαστες συνεχίζουν να υποβάλλουν προσφυγές στο Μισθοδικείο ζητώντας να ακυρωθούν οι περικοπές των αποδοχών τους και η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 τμηματική επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών τους. Δηλαδή, την επιστροφή των μισθών που έλαβαν από τον περασμένο Αύγουστο και μετά, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά επήλθαν αναδρομικές μειώσεις των μισθών τους. Σήμερα, στο Μισθοδικείο κατατέθηκαν από 46 δικαστές δυο ομαδικές αγωγές (28 και 18), όπως επίσης κατατέθηκαν και τέσσερεις ατομικές αγωγές.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


Στις 19.1.2013 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 13) αποφασίζουν τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος την παράταση ή μη των κινητοποιήσεών τους , στις 21.1.13 αποφασίζουν οι διοικητικοί δικαστές ενώ στις 24 Ιανουαρίου οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top