Οι γιατροί προειδοποιούν:Η αιθαλομίχλη θα φουντώσει τις αλλεργίες!

Το όζον εισχωρεί βαθιά στους πνεύμονες

​Η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας προειδοποιεί τους πολίτες ότι είναι πολύ πιθανή η έξαρση των αλλεργιών λόγω της γνωστής πια σε όλους αιθαλομίχλης!

Μάλιστα, οι γιατροί και η Κλινική Ανοσολογίας εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την αλόγιστη χρήση τζακιών με καύση ακατάλληλων υλικών κρούοντας, ταυτόχρονα, τον κώδωνα του κινδύνου για μια πολύ πιθανή έξαρση και των αναπνευστικών κρίσεων.

Στην αυξημένη συσσώρευση ατμοσφαιρικών ρύπων, λόγω της αύξησης της καύσης ξύλων που περιέχουν χρωστικές ουσίες ή βερνίκια εντοπίζεται η αιτία του προβλήματος από τους αλλεργιολόγους!

Σημειώνεται ότι ο καπνός των καμένων ξύλων περιέχει ένα πολύπλοκο μίγμα χημικών ουσιών όπως όζον, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και οξείδια του αζώτου, καθώς και οργανικές Πτητικές Ουσίες (VOCs ή Volatile Organic Compounds) και κυκλοφορούντα μικροσωματίδια (PM ή Particulate Matter).

Το όζον επιτείνει τη φλεγμονή, τον ερεθισμό δηλαδή, στα τοιχώματα των βρόγχων και τα κυκλοφορούντα σωματίδια, τα οποία λόγω του πολύ μικρού τους μεγέθους καταλήγουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες, όπου μπορούν να παραμείνουν επί μήνες, προκαλώντας δομικές βλάβες και χημικές αλλοιώσεις.

Όλα τα παραπάνω δρουν ερεθιστικά στα μάτια, στη μύτη και στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την πρόκληση ερεθιστικής επιπεφυκίτιδας, ρινίτιδας, παροξυσμών βρογχικού άσθματος και, γενικότερα, την επιδείνωση της κατάστασης υγείας των ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, με συνέπειες έως και πολύ σοβαρές για την υγεία των πασχόντων και μη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top