Αφού εκκένωσαν το κτήριο Λέλα Καραγιάννη, το επανακατάλαβαν άγνωστοι!

Ελεύθεροι οι 16 που είχα προσαχθεί

Αφού εκκένωσαν το κτήριο Λέλα Καραγιάννη, το επανακατάλαβαν άγνωστοι!

Πρώτη ανάρτηση: 15/01/2012 13:54


Επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου όπου στεγάζεται η κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη», στην οδό Λ.Καραγιάννη 37 και Δροσοπούλου, στην Κυψέλη πραγματοποίησαν αστυνομικοί ενώ αφού έφυγαν από το σημείο άγωστοι προχώρησαν σε επανακατάληψη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στο σημείο και πραγματοποίησαν 16 προσαγωγές ατόμων οι οποίοι στην συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αφέθησαν ελεύθεροι.

1879066.jpg


Στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο από αέρος. Κλειστή ήταν για ώρες η Δροσοπούλου στο ύψος της πλατείας Αμερικής δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και περίπου 50 άτομα που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους καταληψίες, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η επιχείρηση έγινε στην περιοχή την ώρα που λειτουργούσε λαϊκή αγορά!

1879065.jpg

Οι αστυνομικοί λοιπόν αφού πραγματοποίησαν την εκκένωση του κτηρίου αποχώρησαν από το σημείο γύρω στις 17:00 το απόγευμα. Λίγα λεπτά αργότερα, κάποιοι το επανακατάλαβαν!

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εισβολή της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο μετά τις βίλες Αμαλίας και Σκαραμαγκά.

1879078.jpg

Το κτίριο είναι ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του υπουργείου Παιδείας. Το 1988 φοιτητές μαζί με καθηγητή τους, αποφάσισαν να το καταλάβουν και να το μετατρέψουν σε χώρο αυτοστέγασης, κοινωνικής ζωής και δράσης. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλές απόπειρες να σπάσει το άβατο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1.
Συνεχής ενημέρωση του star.gr ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top