Σχεδόν οι μισοί γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο internet

Μελέτη από την Microsoft

Σχεδόν οι μισοί γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο internet

​Οι γονείς που παρακολουθούν μέσω της «επιγραμμικής παρακολούθησης» (online monitoring), τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο, «αγγίζουν» σε ποσοστό το 43%, σύμφωνα με μελέτη της Microsoft.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς παγκοσμίως, και συγκεκριμένα την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Περισσότεροι από 7.000 γονείς, με παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, έλαβαν μέρος στην έρευνα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, το 45% των γονιών επιλέγει να βάζει περιορισμούς αντί να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών.

Επιπλέον, οι γονείς προτιμούν να βάζουν πιο πολλούς περιορισμούς σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, ενώ επιλέγουν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των μεγαλύτερης ηλικίας παιδιών.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γονείς θέλουν πιο ευέλικτα εργαλεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής ζωής. Κατά τη Microsoft, η νέα τάση που προκύπτει είναι ότι οι γονείς επιθυμούν μια ισορροπημένη διαχείριση του ζητήματος, που συνδυάζει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας με το φιλτράρισμα περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top