Έκαναν πάρτι στην υγεία της τοπικής αυτοδιοίκησης

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 100 πρώην δήμαρχοι, νομάρχες και περιφερειάρχες

Έκαναν πάρτι στην υγεία της τοπικής αυτοδιοίκησης

Περισσότεροι από 100 πρώην δήμαρχοι, νομάρχες και περιφερειάρχες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για το μεγάλο φαγοπότι στην Τοπική αυτοδιοίκηση με απευθείας αναθέσεις έργων.

Χαρακτηριστικές είναι σύμφωνα με δημοσίευμα οι περιπτώσεις Δημάρχου με 3 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις, πρώην νομάρχη με 2,5 εκατομμύρια και νομαρχιακού συμβούλου με 2 εκατομμύρια ευρώ. Πρωταγωνιστής της απότομης αύξησης πλουτισμού, είναι σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, οι προκηρύξεις μαϊμού προγραμμάτων και τα μαϊμού τιμολόγια.


Για το μέγεθος της σπατάλης και τις συχνότερες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν μίλησε στο ΣΤΑΡ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής.

«Πράγματι είναι πολύ μεγάλο το όργιο σπατάλης. Είναι πολύ μεγάλη η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος. Η ανάθεση των έργων με σπάσιμο, ώστε να μη μπορεί να γίνει έλεγχος, οι απευθείας αναθέσεις και πολλές φορές, σε πολλές περιπτώσεις, υπεξαιρέσεις απευθείας από τα ταμεία.»

Υπέρ του ελέγχου, αλλά κατά της σπίλωσης εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης είναι και η Κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδας.

«Κάθε έλεγχος νομιμότητας που σχετίζεται με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι επιβεβλημένος και καλοδεχούμενος. Όμως, δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες να διαχέεται ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top