Έρευνα για την αποφυλάκιση τριών ληστών διέταξε ο Άρειος Πάγος

Είχαν προφυλακιστεί για τρεις ένοπλες ληστείες

Έρευνα για την αποφυλάκιση τριών ληστών διέταξε ο Άρειος Πάγος
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διέταξε σήμερα τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για την αποφυλάκιση τριών ληστών, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί για τρεις ένοπλες ληστείες σε αντίστοιχες τράπεζες στα Φάρσαλα και στην Πιερία, με λεία 344.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη ληστεία στα Φάρσαλα οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών και τραυμάτισαν τον έναν σοβαρά.

Η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα θα διεξαχθεί από εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα αναζητήσει εάν για τις επίμαχες αποφυλακίσεις ευθύνονται ή όχι δικαστές ή δικαστικοί υπάλληλοι.

Ειδικότερα, από τις 12 Δεκεμβρίου 2012 είχε ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των τριών ληστών, γιατί ο γραμματέας του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, πριν από την έκδοση βουλεύματος για την παράταση της κράτησής τους, δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νόμιμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Η παράλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκ��ση των κατηγορουμένων, καθώς συμπληρώθηκε το δωδεκάμηνο προσωρινής κράτησής τους.

Για το λόγο αυτό, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κατερίνης, με μεταγενέστερο βούλευμά του, κήρυξε άκυρο το προηγούμενο υπ΄ αριθμ. 25/2012, με το οποίο αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής τους και άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους. Απλώς επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα μια φορά την εβδομάδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top