Μπαράζ προσφυγών δικαστών στο μισθοδικείο κατά των περικοπών των αμοιβών τους

Στο ΣτΕ προσέφυγαν μετά την ΑΔΕΔΥ οι ένστολοι

Μπαράζ προσφυγών δικαστών στο μισθοδικείο κατά των περικοπών των αμοιβών τους

Πολυμέτωπος δικαστικός αγώνας κατά του μνημονίου 3 βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού μετά τις προσφυγές τους στο ΣΤΕ (μαζί με 602 δικαστικούς) , οι έξι μεγαλύτερες δικαστικές ενώσεις προσέφυγαν και το Μισθοδικείο κατά των μειώσεων των αποδοχών τους, ενώ στο ΣτΕ προσέφυγαν ομαδικά σήμερα (μετά την ΑΔΕΔΥ) οι ένστολοι όλων των κατηγοριών (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, κ.λπ.).

Οι δικαστικές ενώσεις προσφεύγουν κατά των μειώσεων των αποδοχών τους και της αναδρομικής (από 1.8.2012) τμηματικής επιστροφής των επιπλέον αποδοχών που έλαβαν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από 1.8. έως 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των μισθών και συντάξεών τους που έγινε.

Οι δικαστικές Ενώσεις, υποστηρίζουν πως ανάλογες περικοπές (μικρότερης έκτασης) στις αποδοχές συναδέλφων τους άλλων χωρών, κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα Συνταγματικά δικαστήρια της Ιταλίας (το 2012), της Σλοβενίας (2006), της Πολωνίας (2004), της Τσεχίας (2005), αλλά και από την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το περασμένο έτος (2012). Την ίδια στιγμή 79 Ειρηνοδίκες προσέφυγαν για το ίδιο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ Για τις μειώσεις και την αναδρομική από 1.8.12 επιστροφή των επιπλέον χρημάτων (πριν τις μειώσεις) που πήραν προσέφυγαν στο ΣτΕ Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ένστολων.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν:1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top