Απροετοίμαστοι οι καταστηματάρχες για το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

Αντιδράσεις για τις ταμπέλες. «Δεν το ξέραμε», λένε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το μέτρο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη», σύμφωνα με την οποία όπως σας έχουμε πει οι καταναλωτές μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Αρκετοί επιχειρηματίες ήταν απροετοίμαστοι και δεν είχαν αναρτήσει σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει πώς «χωρίς απόδειξη δεν πληρώνω».

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που δήλωναν ότι δεν το… γνώριζαν και πως δεν είχαν ενημερωθεί για την υποχρέωσή τους αυτή παρά το γεγονός ότι η αγορανομική διάταξη λέει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σύμφωνα με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη, ωστόσο διατηρεί τις επιφυλάξεις της ως προς την ορθότητα του μέτρου. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερο οι καταναλωτές να ζητούν την απόδειξη και αν δεν την πάρουν, τότε να αφήνουν τα προϊόντα και να φεύγουν ή να το καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top