Στο Ναυτοδικείο το πόρισμα για τις άδειες χειριστών ταχύπλοων

Πειθαρχικές διώξεις σε δέκα λιμενικούς

Πειθαρχικές διώξεις σε δέκα λι��ενικούς που σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης φέρονται να έχουν υποπέσει σε παραπτώματα σχετικά με την έκδοση αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών από το Λιμεναρχείο Ραφήνας προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Μουσουρούλη και του Αρχηγού ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, Αντιναυάρχου Δημητρίου Π. Μπαντιά:

Aπό τα δέκα στελέχη του Λιμενικού οι πέντε είναι αξιωματικοί, ο ένας ανθυπασπιστής κα οι τέσσερις υπαξιωματικοί. Για τέσσερις λιμενικούς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους από την εν λόγω υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει, εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν. Ο 10ος λιμενικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αντίγραφο του πορίσματος της ΕΔΕ απεστάλη προς την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά για τη διερεύνηση και ποινικών ευθυνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top