Συγκλονίζει η ιστορία του 18χρονου: «Του είχε ανοίξει η μύτη από την στεναχώρια»!

Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου-ΔΕΙΤΕ τι δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου

Συγκλονίζει η ιστορία του 18χρονου: «Του είχε ανοίξει η μύτη από την στεναχώρια»!

Ραγίζει καρδιές η ιστορία του 18χρονου Νίκου από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου μόλις ενηλικιώθηκε οι πολύτεκνοι γονείς του τον έδιωξαν από το σπίτι!

Ο διευθυντής του εσπερινού γυμνασίου, Ανδρέας Ξεπαπαδάκης μιλά για το παιδί:

«Το παιδί γράφτηκε στην πρώτη τάξη του γυμνασίου φέτος και γύρω στο Νοέμβριο του άνοιξε η μύτη, είχε ακατάσχετη αιμορραγία και γι’ αυτό το λόγο καλέσαμε ασθενοφόρο. Όταν πήραμε στο σπίτι του, λόγω του ότι ήταν ανήλικος και έπρεπε να τους ενημερώσουμε για να πάει κάποιος στο νοσοκομείο, η απάντηση του πατέρα ήταν: ’’Δεν με ενδιαφέρει κάντε ότι θέλετε με αυτόν!’’, τότε σοκαριστήκαμε όλοι! Την ώρα όμως που μιλούσε ο υποδιευθυντής στο τηλέφωνο με τον πατέρα, με πιάνει ένα παιδί και μου λέει:''Κύριε Διευθυντά τον έχουν διώξει από το σπίτι!’’. Ο μαθητής μετά το νοσοκομείο πήγε αναγκαστικά στο σπίτι, αφού ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά ο πατέρας του μόλις έκλεισε τα 18, την επόμενη μέρα τον ξαναέδιωξε! Μετά μας είχε πει ότι έμενε στη γιαγιά του».

Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων τα παιδιά του σχολείου μάζεψαν τρόφιμα και ρούχα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά μόνο ο Νίκος πήρε 2 τσάντες ρούχα, κανείς άλλος, είπε ο διευθυντής.

«Στη συνέχεια όλοι πίστευαν ότι το παιδί μένει στη γιαγιά του, μέχρι τις 8 του μήνα που άνοιξαν τα σχολεία, όπου ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε ότι τον έχουν διώξει και είναι στον δρόμο, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μείνει κάπου», ανέφερε και συνέχισε: «Έχει και μια ευαισθησ��α, μια περηφάνια το παιδί που δεν θέλει να τον λυπούνται ή να γίνεται βάρος. Μετά σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο στο ΚΗΘΗ για να μείνει εκεί. Όταν του το είπα το δέχτηκε αλλά μόλις του ανέφερα το θέμα της δημοσιότητας μου είπε ''σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό!’’, πιθανόν να φοβάται το οικογενειακό του περιβάλλον!».

Το όνειρό του

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή, το παιδί δεν είχε ούτε ταυτότητα και έτσι του έδωσαν χρήματα για να βγάλει: «Μας εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να γίνει εθελοντής στρατιώτης για να έχει κάπου να μένει και να τρώει! Όμως εγώ θέλω να του βρούμε μια δουλειά για να τελειώσει το σχολείο και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, που είναι να γίνει μάγειρας!»

Η αντιδήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε ότι: «Είχε έρθει στον δήμο όταν άκουσε ότι παρέχουμε προσωρινή δωρεάν φιλοξενία και ρωτούσε πληροφορίες.»

Τεράστια η ανταπόκριση

Άνθρωποι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνούν με το σχολείο προκειμένου να συνδράμουν, όπως μπορούν. Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος που ξαφνικά βρέθηκε πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όλης της χώρας, επιδιώκει να προστατεύσει τον εαυτό του, όντας κι ο ίδιος τρομαγμένος από τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή του.

Για την οικονομική στήριξη του 18χρονου θα ανοιχθεί εντός της ημέρας τραπεζικός λογαριασμός από το διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ωστόσο η πιο θετική από όλες τις εξελίξεις είναι η προσφορά εργασίας στο 18χρονο από μία Ηρακλειώτισσα, η οποία θα έχει νεότερα για το Νίκο ως τη Δευτέρα. Έως ότου, πάντως, βρεθεί η πολυπόθητη εργασία για το 18χρονο, ο Σύλλογος Πολυτέκνων προσφέρει προσωρινή εργασία στο νεαρό.

Ο 18χρονος προς το παρόν φιλοξενείται στο σπίτι φίλου του, το οποίο κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο νεαρός, ο οποίος στηρίζεται ψυχολογικά από κοινωνική λειτουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top