Προσφυγή στον Άρειο Πάγο θα κάνει η οικογένεια του 10χρονου που πέθανε από αφαίρεση αμυγδαλών!

Δεν ικανοποιήθηκε από την απόφαση του Εφετείου

​Την δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς του 10χρονου Μανώλη από το Ηράκλειο, που έχασε έτσι άδικα τη ζωή του από εγχείρηση αμυγδαλών, σε ιδιωτική κλινική.

Το εφετείο έκρινε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, τον αναισθησιολόγο δηλαδή και τον γιατρό για ανθρωποκτονί�� από αμέλεια και τους επέβαλε, στον μεν αναισθησιολόγο ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή, στον δε γιατρό ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, δεχόμενο για αμφότερους το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Ουσιαστικά, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο αφαίρεσε έξι μήνες από την ποινή του πρώτου, και προσέθεσε έξι μήνες στην ποινή του δεύτερου.

Ο πατέρας του Μανώλη Μαρκάκη, Γιάννης Μαρκάκης, δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση.

Ο κ. Μαρκάκη�� υπογράμμισε ότι καμία δικαστική απόφαση δεν είναι σε θέση να φέρει το παιδί του πίσω, προσθέτοντας ότι, ενώ δεν είναι σε θέση να κρίνει τους δικαστές, θεωρεί την απόφαση λανθασμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός που πραγματοποίησε την εγχείριση είναι πρώτος ξάδελφος του πατέρα του 11χρονου και εναντίον της πρωτόδικης ποινής που του είχε επιβληθεί, είχε ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, δεχόμενος το αίτημα των γονέων που υποστήριζαν ότι έχει ίση συμμετοχή στο τραγικό συμβάν.

Όπως αποδείχθηκε, το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε αυτή την άποψη, μιας και οι ποινές των δύο κατηγορούμενων διαφέρουν.

Όσο για τον αναισθησιολόγο, το εφετείο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να του αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος, σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση.

Ο κ. Μαρκάκης πάντως, δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτή την απόφαση και, όπως τόνισε, θα εξαντλήσει τα μέσα που του απέμειναν με προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top