Σαξώνης:«Εγώ, ο Παπαγεωργόπουλος και ο Λεμούσιας φταίμε»

Όλες οι εξελίξεις για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης 51,4 εκ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σαξώνης:«Εγώ, ο Παπαγεωργόπουλος και ο Λεμούσιας φταίμε»

«Εγώ, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας φταίμε», είπε εξερχόμενος από το δικαστικό Μέγαρο ο βασικός κατηγορούμενος, Π. Σαξώνης μετά το πέρας της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης 51.4 εκ ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηρίστηκα στη δήλωσή του αναφέρει: «Όλη η αλήθεια βγήκε σε δύο μέρες. Αυτά που έπρεπε να πω για το τι γινόταν και να αναλάβω τις ευθύνες μου, τις ανέλαβα. Οι υπόλοιποι 17 μέχρι στιγμής δεν έχουν αναλάβει τις δικές τους. Εύχομαι και περιμένω τουλάχιστον να πούνε τις αλήθειες για το τι συνέβαινε στο ταμείο και γενικά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Για το μπάχαλο το οποίο υπήρχε και δεν μιλούσε κανένας. Υπήρχε ένας κλειστός πυρήνας μέσα στο δήμο, δεν θέλει να μιλήσει κανένας όπως δεν το έκανε 4,5 χρόνια. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θεωρώ ότι είναι μέσα στους τρεις μας μαζί με τον κ. Λεμουσια και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους».

Οι εντολές δινόταν από τον Λεμούσια...

«Εγώ εντολές έπαιρνα, εντολές εκτελούσα», είπε ο Π. Σαξώνης, ο οποίος επέμεινε και σήμερα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μαμούθ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας, ήταν ο ιθύνων νους της υπεξαίρεσης.

«Όλες οι εντολές δινόταν από τον πρώην γ.γ του δήμου Μ. Λεμούσια», είπε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο.

«Έβγαιναν εντολές να σταματήσει τις πληρωμές ο δήμος αλλά εγώ έπαιρνα μετρητά. Το έβλεπαν όλοι. Γνώριζαν σε καθημερινή βάση οι αντιδήμαρχοι για το ταμείο. Πόσα λεφτά βγαίνουν και πόσα μπαίνουν», σημείωσε.

Οι επενδύσεις Σαξώνη

Όπως είπε ο πρώην ταμίας του δήμου, η ομάδα μπάσκετ του Πανοράματος του κόστισε 300.000 ευρώ και το νυχτερινό κέντρο 200.000 ευρώ. Ερωτηθείς για τη σημερινή του οικονομική κατάσταση δήλωσε πως είναι με 12 ευρώ στην τσέπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top