Ετοιμάζονται να σφάξουν 3.000 ταράνδους, για να λύσουν το πρόβλημα της πανίδας!

Βρέθηκαν κατά λάθος στην Ανταρκτική, αντί για την Αρκτική

Μοναδική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χλωρίδα και η πανίδα της Νότιας Γεωργίας η… δολοφονία 3.000 ταράνδων, που ζουν στην Ανταρκτική, ενώ θα έπρεπε να ζουν στην Αρκτική.

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα της περιοχής, καθώς όπως εξηγούν είναι ιδιαίτερα επιθετικά ζώα. Θεωρούνται εισβολείς και απειλούν τα ενδημικά φυτά, τους βασιλικούς πιγκουίνους και σπάνια πουλιά που ευδοκιμούν στην περιοχή.

Κτηνοτρόφοι της περιοχής προσπαθούν να τα περιορίσουν φτιάχνοντας μαντριά με μεγάλους φράχτες. Όμως, εκεί που δεν είναι δυ��ατόν να γίνει αυτό, στις πιο απομονωμένες περιοχές, οι βοσκοί της φυλής Σαάμι έχουν εντολή να τα τουφεκίζουν.

«Είναι μεγάλοι καταστροφείς», επισημαίνει στο Reuters ο Ρέινταρ Αντερσεν, διευθυντής της Νορβηγικής Επιθεώρησης για τη Φύση και υπεύθυνος του προγράμματος θανάτωσης των ταράνδων.

Στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο καλοκαίρια του Νότιου Ημισφαιρίου (από 21 Δεκεμβρίου έως και 21 Μαρτίου), οι τάρανδοι να αποτελούν παρελθόν για τη Νότια Γεωργία...