Καβάλα: Επεισόδια σε βάρος του Τούρκου Προξένου!

Δήμαρχος:«Είναι πραγματικά λυπηρό και δυσάρεστο που μια μικρή ομάδα ανεγκέφαλων προσέβαλαν με τις πράξεις τους την αξία της φιλοξενίας που αποτελεί μια χιλιόχρονη ελληνική αρετή.»

Καβάλα:  Επεισόδια σε βάρος του Τούρκου Προξένου!

​Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στην Καβάλα, τα οποία προκάλεσε μικρή ομάδα πολιτών κατά την άφιξη και αναχώρηση του νέου γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή που πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Καβάλας!

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά λυπηρό και δυσάρεστο που μια μικρή ομάδα ανεγκέφαλων προσέβαλαν με τις πράξεις τους την αξία της φιλοξενίας που αποτελεί μια χιλιόχρονη ελληνική αρετή.
Όταν μάλιστα πρόκειται για τιμώμενα πρόσωπα ξένων χωρών που επισκέπτονται την Καβάλα ενέργειες όπως οι σημερινές προσβάλουν την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της. Οι τραμπουκισμοί και οι ύβρεις σε καμία περίπτωση δε βοηθούν να επιλυθούν πολιτικά και άλλα ζητήματα. Ο σύγχρονος πατριωτισμός περνάει μέσα από την ανάπτυξη η οποία στον τόπο μας συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό και την επίσκεψη βούλγαρων και τούρκων. Δυο λαών με τους οποίους σίγουρα έχουμε ιστορικές διαφορές αλλά οι αναπτυξιακές δράσεις, όπως ο τουρισμός, μπορεί να μας βοηθήσουν να πετύχουμε την αλληλοκατανόηση μέσα από το αμοιβαίο συμφέρον.
Οι ανεγκέφαλοι που έβρισαν σήμερα τον τούρκο διπλωμάτη και η εικόνα αυτή προβλήθηκε σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Καλώ την τοπική κοινωνία (Εμπορικό Σύλλογο, Σύλλογο Ξενοδόχων, Επιμελητήρια) και τις πολιτικές παρατάξεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο να τοποθετηθούν ώστε να μην επαναληφτούν παρόμοια γεγονότα που σίγουρα θα είναι χειρότερα στο μέλλον».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top