Ντροπή: Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια της Ξάνθης με προβλήματα υγείας

Αντέδρασαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής

Το ρεύμα έκοψε το πρωί της Δευτέρας η ΔΕΗ, λόγω συσσωρευμένων ανεξόφλητων οφειλών, σε μια πολύτεκνη οικογένεια της Ξάνθης, τα μέλη της οποίας μάλιστα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης αντέδρασαν πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ζητώντας την επανασύνδεση του ρεύματος καθώς και τον διακανονισμό για την εξόφληση της οφειλής, που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

«Πριν δύο μέρες άφησαν χωρίς ρεύμα πολύτεκνη οικογένεια στην Ξάνθη με τους δύο γονείς ν’ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (ο πατέρας υποστηρίζεται αναπνευστικά με συσκευή οξυγόνου, η μητέρα με νεφρική ανεπάρκεια)» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης συμπληρώνοντας πως «το ποσό που συσσωρεύτηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ οφείλεται στο ότι η Πρόνοια δεν τους έχει αποδώσει ένα σημαντικό ποσό – επίδομα προς την οικογένεια, όπως και σε εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η καθυστέρηση της καταβολής του δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα όχι μόνο στην αξιοπρεπή διαβίωση τους, αλλά πλέον ανάγεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους δύο άρρωστους γονείς».

Ωστόσο, μετά και την κινητοποίηση επετεύχθη η επανασύνδεση του ρεύματος, χωρίς να δοθεί προκαταβολή ενώ σχολιάζοντας το γεγονός αυτό η ΛΕ Ξάνθης τονίζει πως «Τα κρούσματα διακοπής, σε καθημερινή βάση, της ηλεκτροδότησης το τελευταίο διάστημα στο Νομό μας είναι δεκάδες, με αποτέλεσμα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς να μένουν χωρίς ρεύμα και μάλιστα, εν μέσω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με άμεσο επακόλουθο, πολλές απ’ αυτές, να μένουν και χωρίς θέρμανση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top