Μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική!

Συνελήφθη στην επαρχία ο 29χρονος, είχαν βρεθεί αποτυπώματά του στον Βόλο

Μέλος  της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική!

Πρώτη ανάρτηση: 09/01/2013 17:14

Μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς συνέλαβε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην έδρα της Υπηρεσίας στη ΓΑΔΑ και ανακρίνεται.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 29χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Κορινθία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, καθώς αποτυπώματα του βρέθηκαν σε γιάφκα της οργάνωσης στον Βόλο. Σύμφωνα με π��ηροφορίες, την Πέμπτη θα δοθούν τα στοιχεία του στην δημοσιότητα, ενώ αυτή την ώρα η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα στο σπίτι του στο Φάληρο.

Άλλα μέλη της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε καθείρξεις για ενέργειες σε βάρος των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, όπως και για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων από το 2008 έως και το 2011.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι, πλην αυτής της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, αφορούν ανά περίπτωση τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των εκρήξεων, της συνέργειας σε εκρήξεις κ.ά.

Αφορούν ακόμη περισσότερες από 200 ενέργειες, με συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις της.

Μεταξύ αυτών είναι η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η έκρηξη μηχανισμού που είχε σταλεί σε φάκελο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκρηξη στα Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού, η βομβιστική ενέργεια λίγη ώρα πριν από προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Πεδίο του ‘Αρεως, βομβιστικές ενέργειες σε βάρος των πολιτικών Μίμη Ανδρουλάκη και Μαριέτας, Γιαννάκου καθώς και την έκρηξη στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top